SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gustavsbergs Simsällskap
Simidrott

Utmanaren 2.0 – Tävlingen där alla är vinnare!

 

Vad är Utmanaren?

Det ska vara roligt att tävla! Utmanaren är tävlingen där alla tävlar mot sig själva och sina egna tider. Konceptet är framtaget av Svensk Simidrott, och ska verka för att vara ett verktyg för föreningar att arrangera inspirerande, motiverande och lekfulla tävlingstillfällen för nybörjare.

 

Utmanaren genomförs i föreningsregi som en intern klubbtävling. Den riktar sig framförallt till nybörjare och yngre simmare. Syftet är att öva på att tävla i simning. Även mer vana simmare har möjlighet att delta i Utmanaren med syfte att utveckla sig tävlingstekniskt- och taktiskt. Genom att mer vana simmarna deltar får även de yngre simmarna en chans att se och lära från de äldre.

 

Utmanaren arrangeras två gånger per termin i GSS. 

 

Anmälan

Varje simmare har möjlighet att delta i två olika grenar, med en start per simsätt. Det är inte tillåtet för en simmare att anmäla sig till grenar där de tidigare har uppnått guldtiden.

 

Tränare anmäler sina simmare genom utskickat dokumentet senast utsatt datum. Föräldrar som önskar anmäla sina barn gör detta via tränarna.

 

Stipulationstider

Samtliga deltagare tävlar mot sina egna tider och sig själva. Tävlingen är uppdelad i tre nivåer: Grön Utmanare, Gul Utmanare och Röd Utmanare.

 

I Grön Utmanare tillämpas inga regler och ingen deltagare kan bli diskvalificerad. Istället går tränaren efteråt igenom eventuella regelbrott med simmaren.

 

I Gul Utmanare och Röd Utmanare gäller ett enklare regelverk där diskvalifikation endast kan ske vid uppenbara felaktigheter, såsom tjuvstart, felaktigt simsätt eller om man inte vidrör väggen vid vändning.

 

För varje nivå i Utmanaren finns utsatta stipulationstider i brons, silver och guld.

  • I nivån Grön Utmanare erhåller simmaren en grön medalj när 4st stipulationstider i guld har uppnåtts.
  • I nivån Gul Utmanare erhåller simmaren en gul medalj när 4st stipulationstider i guld samt två i brons har uppnåtts.
  • I nivå Röd Utmanare erhåller simmaren en röd medalj när 5st stipulationstider i guld har uppnåtts. 

Stipulationstider för Utmanaren 2.0