SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gustavsbergs Simsällskap
Simidrott

Tävlingskalender 2024

 

 
Tävling Datum
Utmanaren  

Fredagen 15 mars

KM
Fredagen 19 april
Gurrasimmet

Söndagen 26 maj

Utmanaren 

Fredagen 18 oktober

Luciasimmet 

Fredagen 13 december

 

Anmälan till samtliga tävlingar går via respektive tränare. Om du har några frågor eller funderingar kring tävlingarna är du välkommen att kontakta vår tävlingsansvarige, Magnus Sölvelid, på masol@gssweb.se.

För ytterligare tävlingar som GSS simmare deltar i, men som anordnas av externa arrangörer, se kalender för respektive simgrupp. Det är huvudsakligen våra tävlingsgrupper, Medley och Tävlingsgruppen, som åker på externa tävlingar. 

 

Utrustning 

Vi ser helst att simmare i GSS till tävlingar har med sig simväska, GSS-märkt t-shirt, byxor/shorts samt badbyxor/baddräkter (gärna flera par för ombyte). Det är också bra att ta med sig gymnastikskor att ha inomhus, strumpor och extra handdukar. Vidare ska simglasögon, badmössa och hänglås medtages. Hör med respektive simtränare om denne har möjlighet att ta med sig extra utrustning att låna ut vid externa simtävlingar om man själv saknar GSS-märkt utstrustning. 

Mellanmål/mat

Vattenflaska och mellanmål (exempelvis smörgås eller frukt). Vi ser helst att simmarna inte har med sig godis och/eller läsk. Vid heldagstävlingar är det bra att äta riktig lunch som fyller på med energi inför eftermiddagspasset. 

Sjukanmälan 

Ska göras så fort som möjligt till respektive simtränare - strykningar behöver lämnas in senast 1 timme innan tävlingsstart. 

 

Åka hem 

Simmare ska lämna tävlingar i samråd med sin tränare och meddela sig till denne innan man lämnar simhallen.  


Lagkapper

Vi försöker ordna så att så många som möjligt som simtävlar också tävlar i lag. Lagkapperna är viktiga för att skapa både laganda i gruppen och i  klubben. Inför varje tävling meddelar respektive simtränare om simmaren är anmäld till lagkapp. Simmare i Medley och Tävlingsgruppen som följer med på tävlingar förväntas vara redo att kunna ställa upp i en lagkapp vid oförutsedd frånvaro av gruppkamrater (exempelvis vid sjukdom/försening).  

 

Funktionärer
Om ni som föräldrar har gått utbildning för att bli tävlingsfunktionär så går det oftast att följa med på tävlingen och göra praktik eller bara ställa upp och hjälpa till. Det behövs nästan alltid funktionärer. Hör av er till tränarna så hjälper vi er få kontakt med arrangerande klubb. 

Det är även ett bra sätt att alltid kunna följa med på tävlingar och se era barn simma! Vissa simhallar kan vara trånga och därmed prioriteras publik bort, men funktionärerna är alltid närvarande och får se allt. 

 

Kom ihåg 

  • Anmälan ska ALLTID gå genom respektive simtränare. Inbjudan till simtävlingar skickas ut av denne via kallelse eller mejl. Detta gäller både vid interna och externa/regionala simtävlingar. 
  • Kontrollera grenordningen innan anmälan till tränare. Många simtävlingar pågår under lång tid och är ofta uppdelad i flera pass och eventuellt dagar. 
  • Simmare som ska tävla rekommenderas starkt att gå på sin ordinarie träning. Veckan fram till tävling tränas simmarna främst på starter och tävlingsspecifika detaljer för att öka förberedelsen.
  • När vi är på simtävling så lämnar vi annat såsom mobiltelefoner och böcker åt sidan. Vi ska hålla oss aktiva, närvarande och heja på våra klubbkamrater.