SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tävlings-träningsgruppen

Träningstider - simmning

  • Tisdag 18:45 - 20:30
  • Onsdag 18:45 - 20:30
  • Torsdag 18:15 - 20:30
  • Fredag 18:15 - 20:30
Tiderna avser när simmarna ska vara ombytta och klara för uppvärmning. Simmarna förväntas vara duschade och ombytta vid uppvärmning. Till varje pass ska simglasögon, badmössa och vattenflaska tas med.
 
Träningstider - fys/landträning
  • Måndag 17:00 - 18:00

Fysträning i Spegelsalen vid Ekvallen. Till fysträningen skall vattenflaska, träningskläder och skor medtas.

 

För att kunna erbjuda ordentligt med träning testar vi vårterminen 2022 att ändra på strukturen för våra träningsgrupper. I tävling och träningsgrupperna förväntas man ha ett deltagande på minst 3 timmar/vecka, vilket motsvarar 2 träningspass. 

 

Varje pass finns 3-4 varianter av passet, en per bana. Tränarna delar upp simmarna på banorna för att ge dem det pass som passar varje simmare bäst, och varje bana får en tränare som fokuserar på dem. Här finns utrymme att anpassa efter individuell nivå och dagsform. Den som behöver ta det lugnare får längre pauser eller anpassade sträckor och simmar därmed mindre. 

 

Tränarna är alltid där för att hjälpa alla utvecklas och göra träningen rolig vilket ger en bra samvaro i gruppen. För att bidra till detta ytterligare förväntas simmare i denna grupp alltid visa god vilja gentemot andra simmare och vara en lagspelare.


Syfte

  • Simmaren ska ges möjligheten att utvecklas som tävlingssimmare samt att specialisera sig på specifika distanser eller simsätt.
  • Stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter som kommer ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen, till exempel förbättrad aerob förmåga, styrka och simteknik, vilket kommer att ge en bättre simork.

Utrustning

Till varje träning förväntas alla simmare ha badmössa, simglasögon och vattenflaska. Annan träningsutrustning erhåller klubben. De som vill kan ha en egen nätpåse med utrustning, men det är inte krav för träning eller tävling. Rekommenderad utrustning om man vill ha egen innefattar: platta, dolme, fenor och frontsnorkel.

 

Föräldraengagemang

Krav ställs på att en förälder till varje barn som tränar i teknik- eller tävlingsgrupper, det vill säga två eller fler simpass per vecka, engagerar sig som funktionär, tränare eller styrelserepresentant i klubben. Varje förälder i Tävling-träningsgruppen förväntas även delta som assisterande ledare på träningen, enligt det schema som skickas ut. 

 

Om avgiften för  gruppen kan du läsa under Aktuella aktivitetsavgifter.
 
Ytterligare villkor finns i Gustavsbergs Simsällskap Policy.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Gustavsbergs Simsällskap, 02/01 14:27 
Gustavsbergs Simsällskap, 23/12 10:39 
Gustavsbergs Simsällskap, 16/12 19:27 
Gustavsbergs Simsällskap, 10/12 06:45 
Gustavsbergs Simsällskap, 08/12 18:50 
Gustavsbergs Simsällskap, 04/12 09:48