SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gustavsbergs Simsällskap
Simidrott

Att vara funktionär

 

Vad gör ditt barn i simbassängen?

Ett utmärkt sätt att få svar på frågan och dessutom hjälpa klubben vid tävlingar är att utbilda sig till funktionär. Vi söker föräldrar och ungdomar som vill hjälpa till vid GSS tävlingar. För att utbilda dig till tävlingsfunktionär behöver du inte några förkunskaper inom simning.

 

Tävlingsfunktionär

Din uppgift som tävlingsfunktionär är att rapportera alla avvikelser eller fel, möjliga regelbrott, som du upptäcker. Du behöver inte vara säker på att det du har sett är fel. Bandomare, vändningskontrollantledare och tävlingsledare tar över ansvaret för att bedöma det du rapporterar och tävlingsledaren avgör om det var ett regelbrott.

 

Utbildningen till tävlingsfunktionär genomförs under ledning av erfarna distriktsfunktionärer som har genomgått en särskild utbildning till kursledare. I utbildningen ingår också praktik, då du tjänstgör som funktionär på tävling under handledning. Denna praktik ger dig erfarenhet av hur reglerna tillämpas och hur en tävlingsfunktionär arbetar.

 

Med tävlingsfunktionär avses: tidtagare, vändningskontrollant eller måldomare. 

 

Distriktsfunktionär
Din uppgift som distriksfunktionär är att vara en av de ledande funktionärerna vid simtävlingar. Utbildningens syfte är att befästa och fördjupa de kunskaper om simtävlingar som du har använt dig av som tävlingsfunktionär. Målet är att du, efter genomgången utbildning och praktik, ska kunna vara en av de ledande funktionärerna vid simtävlingar.

 

Med ledande funktionär avses: tävlingsledare (TL), biträdande tävlingsledare (BTL), starter (ST), bandomare (BD), vändningskontrollantledare (VKL), tidtagarledare (TTL), måldomarledare (MDL) eller tävlingssekreterare (TS). 

 

Vill du bli funktionär i GSS?

Kontakta Anna Cumselius