SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Att vara funktionär

Vad gör ditt barn i simbassängen?

Ett utmärkt sätt att få svar på frågan och dessutom hjälpa klubben vid tävlingar är att utbilda sig till funktionär. Vi söker föräldrar och ungdomar som vill hjälpa till vid GSS tävlingar. För att utbilda dig till tävlingsfunktionär behöver du inte några förkunskaper inom simning.


Som funktionär får du god kunskap om vad som händer i och runt bassängen. Utbildningen består av två teoripass samt ett praktikpass. För att få din funktionärslicens praktiserar du sedan vid en sanktionerad tävling. Förutom utbildningen arbetar du cirka tre tävlingskvällar per termin.

För att GSS ska kunna anordna officiella simtävlingar behöver vi minst 20 funktionärer. 

 

Funktionär i GSS

Som funktionär ska du agera professionellt innan och under tävlingen, göra  bedömningar på simmarens framförande av aktuellt simsätt och rapportera om förseelser.

 

Tävlingsfunktionär
Genom GSS får du en utbildning som tar mellan två och tre dagar. Där det ingår både teori och praktik. Utbildningen genomförs vanligen inom föreningar eller distrikt. Efter utbildning och praktik vid tävling är du godkänd att verka som funktionär vid simtävlingar.

 

Distriktsfunktionär
För att gå denna ska du vara godkänd tävlingsfunktionär. Efter utbildningen kan du få ledande befattningar vid simtävlingar. Simdistriktet ansvarar för arrangemang av Distriktsfunktionärsutbildning.

 

Information om utbildningstillfällen kommer att meddelas på hemsidan.

 

Vill du veta mer? Kontakta Kajsa Gustafsson kagus@gssweb.se.