SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gustavsbergs Simsällskap
Simidrott

Gustavsbergs Simsällskap Verksamhetsidé

 

Sällskapets verksamhetsidé är "simidrott åt alla efter vars och ens behov".

Gustavsbergs Simsällskap skall verka för att Värmdö Kommuns invånare och dess simidrottspotential tas tillvara med både bredd och elitsatsningar.

Vattenvana och simkunnighet som är en livförsäkring för ung som gammal, är basen för vår rekrytering. Genom lust och glädje skall barn introduceras och behållas i verksamheten. 

Verksamheten skall utformas så att den blir en del av barnens utveckling och färdigheter.

Barnverksamheten skall styras mot färdigheter och kunskapsmål, vilka skall ge allsidighet, variation och ta fram lekens positiva inslag och betydelse.

I ungdomsverksamheten skall resultatmålen vara tydliga och stimulera till fortsatta prestationer, men vi ska inte glömma att ungdomarna behöver en trygg kamratgrupp att utvecklas tillsammans med.

Idrotten är till sin kultur internationell och gränslös. Vi vill medverka till att våra utövare får upplevelser och kunskap om andra kulturer och länder. Vi vill ständigt möjliggöra en kontaktskapande verksamhet internationellt.

Vi vill vara lyhörda för nya trender och växlande behov såväl inom som utanför simidrotten. Vi strävar efter en hög grad av förändringsberedskap för att möta framtida behov och krav.

För att behålla attraktionskraften måste vi hela tiden utveckla vår verksamhet så att förnyelse och anpassning möter människors behov.

Utveckling ställer höga krav på vår flexibilitet och anpassningsförmåga. Genom utbildning och kontinuerligt utvecklingsarbete försöker vi säkra kvaliteten i verksamheten.

Simsportverksamheten skall präglas av långsiktig planering. Inriktning, syfte och mål avseende tävlingsverksamheten skall ständigt utvärderas och utvecklas.

Ledarskapet inom sällskapet skall baseras på föredöme, hög kvalitet och bred kompetens.

Jämställdhet är ett honnörsord som vi vill att alla ledare och aktiva ständigt försöker att leva efter. Vi vill verka för att alla, oavsett kön, vill delta som utövare och ledare i vår verksamhet. Detta innebär att vi eftersträvar kvinnors och mäns olika erfarenheter och perspektiv tillvaratas på ett likvärdigt och naturligt sätt i verksamheten och i organisationen. Vi verkar för att FN´s Barnkonventions principer och regler efterlevs.

En mycket stor del av vår verksamhet baseras på ideella krafter. Våra ledare satsar tid och kraft på att leda barn, ungdomar och vuxna. Det ideella engagemanget utgör i sig en kraft vi önskar värna om.

Det är med självklarhet vi hanterar våra ekonomiska förehavanden efter sunda principer med hänsyn tagen till idrottens etiska krav.

Vi skall genom vår verksamhet medverka till en positiv utveckling av samhället och aktivt ta ställning mot det som är dåligt och nedbrytande t ex våld, droger och intolerans.