Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simträningen sätter igång
2021-01-23 13:16

Vi är glada att vi nu kan meddela att vi kommer att sätta igång simträningen denna termin. Dock är det av flera skäl osäkert hur den kommer att se ut under våren.

 

Från och med vårterminen 2021 har GSS avtal med Kultur och Fritidsenheten på Värmdö Kommun istället för direkt med Gustavsbergsbadet. Tyvärr har detta bl. a. inneburit att våra tider har skurits ner från 55 timmar (VT2020) till 40,5 timmar. Vidare har träningstiderna lagts på tider som är mindre attraktiva. Styrelsen har försökt på alla sätt och vis att förbättra dessa förutsättningar, men utan resultat.

 

Utöver detta kommer även pandemin som ställer till det. Just nu är läget att simhallen är stängd för allmänheten men öppnar för simklubben från och med den 26 januari. Detta gäller i dagsläget fram till den 7 februari. Vi får träna under förutsättning att vi följer folkhälsomyndighetens råd för att minska smittspridning. Detta innebär att från den 26 januari och åtminstone två veckor framåt kan alla simmare födda 2005 och senare simma på sina träningstider. Tyvärr är reglerna just nu att simmare födda 2004 eller tidigare inte får delta på träningar. Träningstiderna hittar ni på gssweb.se under respektive grupp.

 

När Gustavsbergsbadet öppnar för allmänheten, vilket vi inte vet när det blir, kommer vi att samsas med allmänheten. Då gäller pandemilagen om 1 person per 10 kvm och badets beräkningar på detta. Precis hur detta kommer att regleras från Gustavsbergsbadets sida har vi inte fått svar på än. Det kan bli så att vi kommer att vara tvungna att begränsa antalet simmare på träningen och att man får anmäla sig till respektive träningstillfälle. Tränarna kommer då se till att det blir ett rättvist system för detta.

 

I och med att allt är så osäkert angående hur träningen kommer att se ut under terminen har styrelsen fattat beslut om att sänka avgiften till 500 kr + 125 kr medlemsavgift per simmare. Vi hoppas att ni simmare och föräldrar har förståelse för att det är omöjligt att i dagsläget kunna planera för våren men att ni vill komma igång med simningen i den mån det går.

 

Varje grupp kommer att få mer exakt information om vad som gäller dem.

 

Hälsningar

Styrelsen i Gustavsbergs Simsällskap

Ytterligare försening av terminsstart våren 2021
2021-01-19 20:54
Söndagen den 10 januari trädde den nya Pandemilagen i kraft. Vi har tills nu inte fått besked om hur Gustavsbergsbadet tolkar lagen och hur många de kan komma kunna släppa in. Därför vet vi inte om vi kan starta överhuvudtaget eller om vi kan starta delar av verksamheten efter den 25 januari. Klubben följer utvecklingen och har fortsatt kontakt med kommunen. 

Ni som inte betalt avgift för året har fått er avgift framflyttad. För er som har betalt så kommer vi återkomma när vi vet i vilken omfattning vi kan bedriva verksamhet. Blir det inte något så betalar vi självklart tillbaka avgiften och delar av den om vi justerar avgiften. 

Ytterligare information kommer när läget förändras och vi kan ge nya besked. 
Försenad terminsstart våren 2021
2020-12-21 12:29
Som många redan känner till är det ett mycket ansträngt läge i samhället på grund av den pågående Corona-pandemin. Regeringen har beslutat om ”Ytterligare nationella restriktioner för att hejda smittspridning” och kommunen har med stöd av dem beslutat om ”Nya restriktioner för att rädda liv”. Gustavsbergsbadet kommer hålla stäng till åtminstone 24/1.

Vi följer självklart dessa restriktioner och flyttar därför fram vårens terminsstart. Vi måste dock planera för att det faktiskt blir en vårtermin och utskick till den kommer inom de närmaste dagarna. I dagsläget kan vi inte garantera att terminen börjar vecka 4 men det är vår ambition. Det är oklart om det kommer undantag för ungdomsidrotts.
Information om terminens sista träningsdag
2020-12-03 20:20

För simgrupperna (djur- och fisknamn) är sista träning för denna termin den 10:de december.

Träningsgrupperna (A-C) får information från sina tränare om sista dag för träning. 


Tyvärr är inte schema för nästa termin satt än, men räkna med mitten av januari. 

Träning som vanligt lördag 21/11 och söndag 22/11
2020-11-20 17:45
Träning som vanligt lördag 21/11 och söndag 22/11 trots att badet är stängt för allmänheten.
Inga föräldrar i simhallen
2020-11-03 19:49
Med anledning av de nya rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten är det särskilt viktigt att föräldrar till simmarna inte vistas i simhallen och att du som följer med ditt barn in för att byta om inte uppehåller dig i omklädnadsrummen mer än nödvändigt. Vi måste på alla sätt undvika all onödig trängsel.

Därför är det särskilt önskvärt att ni kommer i tid till uppvärmningen så att det är så tomt som möjligt i dusch och omklädnad mellan passen.

Precis som tidigare så gäller det att vara hemma om man har symtom.
Nyheter från våra grupper
C-gruppen, 04/03 20:16 
B-gruppen, 04/03 20:15 
A-gruppen, 04/03 20:13 
A-gruppen, 04/09 09:01 
A-gruppen, 08/02 18:31 
C-gruppen, 05/09 21:57