GSS bjuder in till tävlingsfunktionärsutbildning
2017-02-26 21:53
Gustavsbergs Simsällskap GSS erbjuder under våren 2017 tävlingsfunktionärskurs. Den riktar sig i första hand till blivande funktionärer i GSS, men i mån av plats är även blivande funktionärer från andra klubbar välkomna att delta.

Kursen är kostnadsfri för GSS blivande funktionärer. Externa deltagare betalar för kurslitteratur (120 kr).

Målsättning: Efter kursen skall Du förstå simreglerna och under handledning kunna tjänstgöra som tidtagare, vändningskontrollant och måldomare.

Efter godkänd utbildning (består av pass 1 och pass 2) samt två praktikpass på sanktionerad tävling, är du färdig tävlingsfunktionär.

Datum för utbildningen:
Pass 1:
onsdag  29 mars, kl 18-21
Pass 2: onsdag 5 april, kl 18-21

Plats: meddelas senare  (Skurustugan eller Gustavsbergsbadet)

Kursinnehåll: Grunder, idrottens etik, organisation och uppgifter grundläggande simsättregler, bedömning, tävlingsupplägg m m.

För att bli godkänd tävlingsfunktionär ska kursen kompletteras med två praktikpass vid sanktionerad tävling.

Kursledare: Lotta Wiker och Lisen Espeland

Övrigt: Lättare måltid ingår, meddela gärna eventuella allergier i samband med anmälan.

Anmälan: görs till GSS Funktionärsansvarig Maria Ekström, maeks@gssweb.se.
Följande uppgifter skall bifogas anmälan: namn, adress, mobilnummer, mailadress, simklubb, ev allergier.

Eventuella frågor ställs till mailadressen ovan.

Väl mött!

Resultat Utmanaren 17 februari 2017
2017-02-18 14:03
Klicka på länken för att komma till resultaten
Gratis funktionärsutbildning till alla föräldrar
2017-02-08 18:31

Som ni säkert har sett på tävlingar så behövs många tävlingsfunktionärer runt bassängen. Att som simklubb ha tillgång till egna funktionärer är en förutsättning för att kunna arrangera simtävlingar, och det krävs ständig påfyllning av nya funktionärer i klubben då det varje termin är några som försvinner i samband med att deras barn byter sport. Inom GSS arrangerar vi ett antal tävlingar per år. Det är Utmanartävlingar och sanktionerade tävlingar såsom Gurrasimmet, Luciasimmet och Lång-KM.


I vår strävan att få fler engagerade tävlingsfunktionärer arrangerar vi nu under vårterminen 2017 två stycken funktionärsutbildningar (varje utbildning är uppdelad på två pass). 
Syftet med en sådan kurs är att ge dig som deltagare behörighet som tävlingsfunktionär Steg 1. Några förkunskaper inom simning behövs inte. Du blir funktionär för Steg 1 efter två kurskvällar och två praktikpass. Praktikpassen genomförs på sanktionerad tävling inom sex månader efter genomförd utbildning. 


Att kunna reglerna inom simning skapar förståelse för ditt barns simning och simtävlingar och det blir mycket roligare att titta på tävlingar när man kan reglerna! Detta är dessutom ett utomordentligt roligt sätt att engagera sig i sitt barns simning och lära sig hur idrotten skall utövas. 

 

Se Inbjudan för mer information och anmälan (inbjudan laddas upp till din dator under hämtade filer)!

 

Vill du beställa sim- eller träningskläder?
2017-01-18 13:01
Under våren kommer GSS samla ihop beställningar av simkläder från Lane4 och träningskläder från Stadium (märket Nike) för att ni som beställer ska slippa fraktavgiften. Vårt sortiment finns i vår Simshop » här på webben.
 
Den första beställningen genomför vi om ca två veckor, den 1 februari. Dessa kläder kommer inte att hinna levereras inför Ålandslägret. De som väljer att trycka sitt eller sitt barns personliga namn på plagget bör räkna med ca 7 veckors leveranstid.
 
Nästa beställning gör vi i slutet av april/början av maj. Inför den kommer vi också att ha några referensstorlekar av overallöverdelen och huvtröjan (”hoodien”).
 
Beställ genom att mejla jenel@gssweb.se följande uppgifter:
 
1. Produktnamn
2. Antal
3. Storlek (Stadium skiljer på junor- och seniorstorlekar, kika i guiderna i Simshopen)
4. Uppgift om du vill ha ditt/simmarens förnamn tryckt på plagget.
5. Beställarens kontaktuppgifter
 
De två kommande söndagarna, den 22 och 29 januari, finns klädansvarig Jenny Nell i simhallens café kl. 16.30–18.00. Den 29 finns hon även tillgänglig där kl. 8.30-9.30. 

Välkommen att ställa dina frågor där eller mejla dem till jenel@gssweb.se
15 jan startar vårens simträning!
2017-01-14 11:04
Tävlingsgrupperna har varit igång ett tag redan men nu startar vårterminen i GSS för alla! 
Imorgon söndag den 15 januari är första träningstillfälle för simgrupperna i simlinjen (grupperna med fisknamn), varmt välkomna!

För den som behöver nya simkläder, simglasögon eller en badmössa finns denna söndag möjlighet att köpa GSS sortiment vid ingången ute i kafeterian. Swish och kreditkort accepteras. Obs att för att få gå in i simhallen kräver badhuset av hygienskäl ombyte till rena lätta träningskläder (t ex shorts och t-shirt) och att man sköljer av fötterna först. 
Det finns fortfarande platser kvar på Ålandslägret!
2017-01-03 20:02
Vi förlänger anmälan lite så att fler hinner anmäla sig. Det här är ett av de få tillfällen då hela klubben kan samlas och träffa varandra så ta chansen att åka med även du som är ny i klubben, titta under fliken Läger » för mera information och anmälan.
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..