SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gustavsbergs Simsällskap
Simidrott

Tävling och träningsmål

Sidan är fortfarande under utveckling, informationen kan komma att ändras.

 

Det finns 3 tävling och träningsnivåer, där simmarna själva kan välja att arbeta mot målen för en eller flera av nivåerna: Simiaden, Ungdom och SUM-sim. Gemensamt för alla nivåer är att man är välkommen att delta i så många pass man önskar och att vi blandar nivåern på banorna.

 

Åldersindelningen är en rekommendation, baserat i de åldersnivåer som tävlingar delas in i. Det är inget som stoppar en simmare från att träna mot målen i en grupp över eller under sin egen ålder. Allt det här är nytt för klubben, så det är ett arbete under utveckling.

 

I Tävlingsgruppen tränar simmarna på att ha koll träningsupplägg och rutiner – start, innehåll, avslut. Att förstå och kunna använda sekundklockan självständigt; starta på markering, starta med mellanrum, och att träna med starttider eller vila. De får träna på att ta tid på sig själv under träningsserier och träningslopp samt kunna hitta och hålla olika simhastigheter. Stort fokus ligger på att förbättra tekniken i alla simsätten med extra fokus på medley distanser. 

 

 

Krav för att vara med i Tävling och träningsgruppen

Klarat målen för steg 3

Träningsdisciplin

 

Gemensamma träningsmål för alla nivåer

  • Simmaren ska ha utvecklat tekniken i de fyra simsätten. Simmaren ska klara 400m crawl; 200m medley, ryggsim, bröstsim och 50m fjärilsim med regelrätt teknik, start, vändning och målgång.
  • Simmaren ska visa utveckling på 200 meter medley och 400 meter frisim vilket visar på en god allsidighet och uthållighet.
  • Simmaren ska känna sig bekväm med att kicka 25 m under vatten.
  • Simmaren ska kunna utföra undervattensstarten i varje simsätt med bra kraft minst 7m.
  • Utöver dessa mål kan simmaren själv sätta mål som de gärna får dela med sig av till tränarna
  • Stort fokus på att förstå betydelsen för goda uppvärmningsrutiner och återhämtningsstrategier, och att självständigt kunna hantera uppvärmning på land och insim, samt avbad och nedvarvning/stretch.

 

Tävlingsmål

  • Simmaren ska ha klarat pokal 3 på Utmanaren.
  • Simmaren ska ha tävlat i distanser på 50-200m
  • Tävlat i lagkapp för att stärka klubbgemenskap och laganda

Nivåer

Simiaden riktar sig till simmare yngre än 13 år. Här introduceras simmarna till tävling och träning. Simmarna bjuds in till knattetävlingar och tränar på att bli allsidigt duktiga simmare. 

 

Ungdom riktar sig till simmare 13 år och äldre. Här fortsätter simmarna utveckla sin simteknik och uthållighet. Tävlingar erbjuds men är inte ett krav. 

 

SUM-sim riktar sig till simmare som vill försöka kvala in till Svenska Ungdoms Mästerskapen. Här sätts vissa krav på närvaro, tävling- och träningsdisciplin.

 

Ni kan läsa mer om målen för varje nivå under respektive flik.